Metóda bakingu môže na prvé počutie evokovať aktivity v kuchyni. My však dnes nebudeme piecť koláče, ale svoju pozornosť zameriame na super vylepšovák pri líčení. V beauty komunite je baking tváre známy už pomerne dlho. Preslávil sa najmä vďaka jeho asi najslávnejšej propagátorke Kim Kardashian, ale pravdou je, že dlhé roky pred ňou túto techniku pri líčení využívali transvestiti. Momentálne je baking mimoriadne obľúbenou metódou skrášľovania aj u popredných vizážistov. Čo je to baking a aký je postup pri jeho aplikovaní sa dozviete práve teraz.

Čo je to baking a aké sú jeho výhody?

Baking, resp. metóda zapekania pri líčení má v prvom rade zabezpečiť to, aby vám make-up vydržal na tvári čo najdlhšie v top forme. A to aj v prípade horúcich dní či počas dlhého pracovného maratónu, keď nemáte čas na priebežnú kontrolu make-upu. Druhým pochvaľovaným benefitom je tzv. „vyfotošopovanie“ tváre, čo sa zíde najmä pri fotení či pri špeciálnych príležitostiach. Ilúzia matnej dokonalej tváre bez pórov je vďaka bakingu dostupná aj pre extra mastnú pleť. 

Pomocou bakingu možno taktiež zvýrazňovať a kontúrovať vybrané oblasti tváre. Kľúčovým kozmetickým produktom tohto postupu je práškový púder, vďaka ktorému „zapečiete“ make-up i korektor. No a tieto skrášľovače potom zostanú na mieste počas celého dňa.

Aký je postup? 

Najobľúbenejším miestom „zapekania“ beauty produktov je oblasť pod očami a tiež stred nosa, čelo či brada, ktoré sú na výdrž make-upu najproblematickejšie. Postup je nasledovný. Najskôr použijete svoj bežný make-up, resp. tónovací podklad. Na oblasť pod očami si nanesiete v hrubšej vrstve korektor, ktorý je ideálne aplikovať v trojuholníkovom tvare smerujúcom až na vrchol líc. Následne korektor vklepete jemne navlhčeným beautyblendrom (či inou hubkou tohto typu) a necháte minútku preschnúť. Pripravíte si najemno namletý púder transparentnej farby. Na baking je skvelý a cenovo dostupný napríklad Loose Baking Powder od Revolution. Pomocou hubky ho aplikujte v silnejšej vrstve na danú oblasť. Nasleduje 5 až 10 minút v rámci ktorých sa budú produkty na tvári „zapekať“. Inak povedané – pekne si sadnú jedna vrstva do druhej.

Pozri tiež: Ako zamaskovať kruhy pod očami? Vyber si správny korektor a techniku

metóda bakingu

Záverečným krokom po uplynutí času je odstránenie prebytočného púdru väčším štetcom na tvár. Zvykne sa naň ešte pred oprašovaním naniesť trocha púdru telovej farby, aby nebol konečný efekt príliš bledý. To však záleží od kvality transparentného púdru, ktorý na „zapekanie“ použijete. Odporúčame siahnuť po overených klasikách, ako je Laura Mercier Loose Setting Powder či  Make Up For Ever Super Matte Loose Powder.

Výsledkom bakingu je zamatová pleť bez nedokonalostí. Túto metódu si zaiste zamilujú majiteľky mastnej pleti či všetky ženy, ktoré majú problém s nie dobre držiacim a roztekajúcim sa make-upom.

Foto: Pinterest

Pin It on Pinterest

Zdieľajte, ak sa vám u nás páči.

Pripravujeme pre vás ďalšie zaujímavé články.