Poď na samozber jahôd 2022 🍓: Toto je TOP 8 jahodovísk na Slovensku
Nie každý má čas a tiež priestor na pestovanie jahôd. Je preto skvelé, že na Slovensku môžeme využiť samozber jahôd. A dokonca nielen jahôd. Na mnohých miestach ponúkajú aj samozber hrášku, malín, neskôr aj marhúľ či broskýň. A vedeli ste, že dokonca existuje aj...
Recept na najlepší rebarborový kompót z rúry: Takto ti rebarbora zachutí aj v zime
Sezóna rebarbory je v plnom prúde. Možno sa vo vašej záhrade vynímajú jej obrovské listy, ktoré pripomínajú lopúchy. Viete, že sa používala už pred 5 000 rokmi v starovekej Číne ako liečivá rastlina? Pomenovanie rebarbora pochádza z latinského názvu reubarbarum, čo...
Ako odstrániť mastné škvrny z oblečenia? Tu sú tipy na dokonalé vyčistenie
Či už ste so zápalom varili a olej vám vyprskol na oblečenie, alebo ste si naň kvapli z nedeľnej polievky, prípadne si vaše dieťa z času na čas otrie špinavé mastné ruky do nohavíc – výsledok nepoteší. Mastný fľak na obľúbenom tričku, šatách či košeli je naozaj...
Recepty zo žihľavy: Vyrob si žihľavový sirup, med, tinktúru, ocot či tonikum
Žihľava je vynikajúcou bylinkou pre zdravie i krásu. Rastie takmer na každom kroku, možno aj vo vašej záhrade, preto by ste mali vedieť o rôznych spôsoboch jej spracovania. O tom, aké sú účinky pŕhľavy dvojdomej a pri akých rôznych problémoch ju možno využiť, ste sa...
Ako zahustiť polievku či omáčku? Babské rady do kuchyne
Ako sa hovorí, aj majster tesár sa utne. No a taktiež aj inak šikovná gazdinka či gazda, ktorí majú pri sporáku už čo-to odstáte, môžu jedlo pokaziť. Niečo sa napraviť nedá, no to sa netýka príliš riedkej polievky, prípadne omáčky. Konzistencia týchto pokrmov sa dá v...
Poznáš jedovaté rastliny v záhrade? Pozor na ne!
Čoraz viac sa do popredia dostávajú jedlé kvety, ba dokonca bylinkári sa neváhajú „popásť“ aj na liečivkách. Len tak, čerstvo odtrhnutých. Samozrejme, na to už potrebuje mať človek vedomosti, aby sa náhodou neotrávil. Stať sa to totiž môže celkom ľahko. Musíme pamätať...