Buchtičky ako z vatičky
Pretože čas je vzácny, snažíme sa ušetriť ho tak, že pri kváskovaní používame domácu pekárničku. Úžasné je to, že nielenže šetrí náš čas, ale máme v kuchyni menej neporiadku. Dôležité ale je, aby domáca pekáreň mala samostatný program na prípravu cesta. Večer pred pečením si pripravíme rozkvas. Do sklenenej nádoby dáme dve polievkové lyžice ražného kvásku, 100 g ražnej múky a 100 g vody. Rozmiešame dobre lyžicou, odložíme na kuchynskej linke do druhého dňa.
Cesto na buchty
Na druhý deň ráno skontrolujeme, či je náš rozkvas správne pripravený a nachystáme si ostatné ingrediencie na cesto.
Budeme potrebovať:
- 200 g rozkvasu
- 500 g hladkej múky špeciál
- 250 ml vlažného mlieka
- 2 žĺtky
- 120 g rozpusteného masla
- 2 polievkové lyžice cukru
- lyžička soli
Ďalšia inšpirácia: Recept: Ovocná bublanina ako od babičky
Foto: redakcia krasaastyl.sk