Príprava lasagní v minulosti bola časovo náročná, pretože bolo potrebné pripraviť domáce cestoviny. Dnes sú v predaji rôzne druhy lasagní. Siahnite po takých, ktoré sú z tvrdej pšenice a nie je potrebné ich predvariť. V takom prípade vám na prípravu jedla postačí 30 – 40 minút a približne rovnaký čas trvá jeho pečenie v rúre. Ak ste ich ešte nepripravovali, je najvyšší čas začať, zvládne to aj začiatočník.
Ďalšia inšpirácia: Recept: Šampiňónová krémová polievka so zemiakmi a bez múky
Na lasagne s kuracím mäsom a špenátom potrebujete:
- 500 g kuracích pŕs
- 300 – 400 g špenátových listov
- 600 ml plnotučného mlieka
- 30 g masla
- 2 lyžice hladkej múky
- balenie lasagní
- cesnak
- čierne korenie
- muškátový orech

Pomer mäsa a špenátu si môžete upraviť. Ak úplne vynecháte mäso, máte vegetariánsku verziu jedla a každú vrstvu môžete obohatiť o strúhaný syr.
Ako na to?
Mäso z kuracích pŕs nakrájame na malé kúsky, ak chcete a máte čas, môžete ho pomlieť. Posolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a na oleji opečieme. Preložíme do inej nádoby a na tej istej panvici pripravíme špenát.

Zaujme ťa tiež: Recept: Domáce kváskové rožky so slanou plnkou
Pečieme v rúre zohriatej na 180 – 190 stupňov približne 40 – 45 minút najskôr prikryté, posledných 15 minút vrchnák odstránime, aby sa cestoviny upiekli do zlatista. Stačí pripraviť dobrý zeleninový šalátik a chutný obed je hotový.
Foto: redakcia krasaastyl.sk


Trackbacks/Pingbacks