REKLAMA

Nátierky sa tešia veľkej obľube, hlavne keď treba nakŕmiť viac hladošov. Máme pre vás rýchle nátierky, ktoré spestria raňajky alebo pohostenie pre priateľov, a to aj vtedy, keď sa pri stole stretne klasický „mäsožravec“, vegetarián a vegán. Vyskúšajte nasledujúce recepty.

Osvedčená klasika – tvarohová nátierka

  • 250 g jemného hrudkovitého tvarohu
  • 100 g masla
  • polovica lyžičky červenej mletej papriky
  • soľ, pažítka alebo červená cibuľa

Rýchla, zdravá, hotová za pár minút. Zmäknuté maslo vymiešame s tvarohom, posolíme, pridáme červenú papriku. Môžeme dochutiť pažítkou, pokrájanou jarnou cibuľkou alebo lahôdkovou červenou cibuľou.

Schudnúť sa dá aj s chuťou. Vyskúšajte tento unikátny nápoj. Je to proteínový kokteil s obsahom vlákniny a rastlinných extraktov na podporu chudnutia. Ako dosiahnuť peknú postavu? S KetoSlim vám to pôjde naozaj ľahšie. Pochváľte sa čoskoro fit figúrou. Prečítajte si recenzie TU a získajte aj ďalšie tipy na prípravu.

Sladká tvarohová nátierka

Tvaroh, bohatý zdroj bielkovín, by nemal chýbať v našom jedálničku. Ak deťom nechutí klasická tvarohová nátierka, určite neodmietnu sladkú verziu, na ktorú potrebujeme:

  • 150 g jemného plnotučného tvarohu
  • 100 g pochúťkovej smotany
  • 1 veľký zrelý banán
  • práškový cukor, vanilkový cukor

Príprava je naozaj jednoduchá a rýchla. Rozmixujeme tvaroh so smotanou, pridáme banán a podľa chuti osladíme. Ako obmenu môžeme pridať kakaový prášok.

Inšpiruj sa: Focaccia: Upeč si chutnú a jednoduchú kysnutú chlebovú placku

Jemná šunková pena

  • 250 g šunky
  • 80 g masla
  • 80 g lučiny

Ľahučká, nadýchaná šunková pena patrí medzi rýchle nátierky a bude chutiť aj deťom. Dôležité je, aby sme šunku zomleli alebo rozmixovali naozaj najemno. V ďalšej fáze zašľaháme maslo a lučinu, ktoré vyšľaháme do penista.

Keďže šunka je slaná, solíme veľmi opatrne alebo vôbec. Ak chceme, môžeme ochutiť štipkou čerstvo namletého čierneho korenia. 

Pozri aj: Fit recept na hlivu ustricovú: Blahodarné zložky hlivy si zachováš takto 

REKLAMA

Ak nemáme po ruke lučinu, po lyžičkách zašľahávame 33-percentnú smotanu, pokiaľ nezískame požadovanú konzistenciu. Chuť možno doladiť strúhaným chrenom alebo horčicou. Natierame ňou čerstvý chlieb, jednohubky alebo ňou plníme polky uvarených vajíčok, z ktorých sme vybrali žĺtky.

Avokádová nátierka nielen pre vegánov

Avokádo sa udomácnilo v našich kuchyniach a teší sa obľube. Okrem toho, že je chutné, má mnoho priaznivých účinkov pre naše zdravie. Má vysoký obsah omega-3 a omega-6 mastných nenasýtených kyselín, ktoré sú dôležité pre zdravé srdce a cievy.

Avokádo by sme si mali dopriať aspoň raz do týždňa. Najrýchlejšie si z neho pripravíme nátierku, známu ako guacamole.

Musíš mať: Šikovné vychytávky do kuchyne

Na dokonalé guacamole potrebujeme zrelé avokádo. Umyjeme a osušíme ho. Prerežeme na polovice pozdĺž kôstky, kôstku vyberieme. Lyžicou oddelíme avokádo od šupky, vložíme do misy a roztlačíme vidličkou.

Zmes jemne osolíme, pridáme na jemno pokrájanú bielu alebo červenú cibuľu a pokvapkáme limetkovou alebo citrónovou šťavou, napokon premiešame. Pred podávaním uložíme schladiť do chladničky. Podávame ako nátierku alebo dip.

Náš tip: Podávajte guacamole s tortillovými čipsami. 

Nátierka z avokáda a sušených paradajok

Avokádová nátierka so sušenými paradajkami je príjemnou variáciou klasickej nátierky z avokáda spomínanou vyššie. Je to od nás nateraz aj záverečný recept na rýchle nátierky. Čo budeme potrebovať?

    • 1 zrelé avokádo
    • ¼ chilli papričky (nemusí byť)
    • hrsť sušených paradajok
    • šalotka alebo menšia červená cibuľa
    • 2 lyžičky šťavy z limetky

    Ďalšia inšpirácia: Recepty: Vajíčková nátierka na mnoho spôsobov

    rýchla pomazánka z avokáda

    Avokádo si pripravíme podľa predchádzajúceho receptu, pridáme chilli papričku a sušené paradajky. Túto zmes môžeme rozmixovať alebo chilli papričku, sušené paradajky a cibuľku pokrájať na drobné kúsky a dobre premiešať. Podľa chuti prisolíme a pridáme limetkovú šťavu. Sušené paradajky pred použitím prelejeme teplou vodou a necháme chvíľu postáť. Zmäknú a ľahšie ich pokrájame.

    Foto: redakcia krasaastyl.sk

    Pin It on Pinterest

    Zdieľajte, ak sa vám u nás páči.

    Pripravujeme pre vás ďalšie zaujímavé články.